VADBE

Pole Dancing Studio

Ples na drogu

Ni se treba bati ;). Ples na drogu je primeren za vsakogar, ki je vsaj malo radoveden do katere meje lahko svoje telo pripelje. Trening začnemo z ogrevanjem, ki je sestavljeno iz vaj za fleksibilnost, moč in pretočnost telesa. Skozi različno spiralno gibanje postopoma pridobivamo občutek zlitja z drogom in tlemi. Preko spoznavanja tehnik skozi vodeno improvizacijo odkrivamo lastni gibalni material, ki ga povežemo z osnovnimi elementi ob in na drogu. Nivo zahtevnosti se prilagaja vsakemu posamezniku zato ste vabljeni prav vsi. ​

Izvajamo ples na drogu za otroke, začetnike, nadaljevalno skupino in za odrasle.

Kaj oblečem?

Za ogrevanje dolge hlače in majico. Za drog kratke hlače in majico z naramnicami.

Dancer

Sodobni ples

Trening sodobnega plesa (beri Klas) je zasnovan za vse stopnje znanja, saj preko celotnega procesa treninga, vaje prilagodimo posameznikom in njihovem nivoju znanja. Klas sodobnega plesa je sestavljen iz dveh delov. Prvi del je povsem fizičen. Tu preizkušamo meje in odzive našega telesa, ki so običajno povezane z mejami našega uma (no, pa ne vedno).
Pri fizičnem delu postopoma dodajamo posamične elemente ter dele talnih tehnik, pri prehodu - vertikala - tla, ter vaje različnih plesnih tehnik.
Drugi del je večinoma sestavljen iz ustvarjalnega dela gibanja. Preko različnih improvizacijskih tehnik, prirejene Labanove kocke, ter osnov kontakta raziskujemo lasten in drug gibalni material ter se učimo različnih gibalnih vzorcev in koreografij.
Na koncu, nam večinoma uspe narediti dober razteg in izvesti ne preveč filozofsko debato, alias povratno informacijo o naših občutkih, napredkih, frustrah in vremenu nasploh ;).


Kaj oblečem?
Vseeno, tudi če pridete v pižami, da vam bo le omogočalo gibanje in vam bo fajn. Je pa res, da trenerka in dolgi rokavi, niso slaba izbira.

Woman in a Yoga Pose

Dinamična joga

Vinjasa joga se je razvila iz Ashtanga stila joge, katero jo je na zahod prinesel Pattabhi Jois. Ta vrsta joge je bolj dinamična, posebnost je ujjayi dih, ki pomaga ogrevati telo od znotraj in nam pomaga, da med prakso ne »odplavamo«, nas prizemljuje, daje ritem. Vadba je primerna za tiste, ki si želite fizično intenzivne joge. 

Jogo začnemo s petjem mantre in osredotočenjem -umirimo svoj "monkey mind" oz. begajoče misli. Prakso skozi nežne raztege in krožne gibe vodimo do koreografij pozdravov soncu in kompleksnejših položajev. Nato se preselimo na tla do sedečih in ležečih položajev - vadba se začne umirjati, dihi postanejo počasnejši in globji. Prepustimo se še kakšnemu položaju iz obnovitvene yin joge. Prakso zaključimo v vsem najljubšem sprostitvenem položaju savasani in z mantro, ki zaokroži našo prakso.

 

Vadba vsebuje koreografije asan, ki vključujejo vaje za fleksibilnost in moč celotnega telesa. Med samo prakso se osredotočamo na povezavo med dihom in gibom ter zavestnim občutenjem telesa v asanah. Jogijsko predznanje je zaželjeno, ni pa nujno. Super je, če prej obiščete nekaj vadb Hatha joge, da bolje spoznate in ozavestite položaje.

 

Kaj potrebujem?

Prinesi podlogo, če jo imaš. In seveda udobna oblačila, za končno sprostitev kakšno odejo. Jogo vadimo bosi.

 
proteini-si-logo-dark.png
Logo_new_small.png
  • YouTube
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

©2018 by Tjasa Dobravec. All rights reserved.