UČITELJI

v D'placu. Spoznajte nas:

 

Tjaša Dobravec

Ples na drogu, cirkus, flow motion

Ples na drogu treniram že šest let. Zame to ni le nizanje elementov. Poudarjam pomembnost izražanja in mehkobe gibanja. Poleg razvijanja svojega stila na drogu razvijam tudi svojo vadbo Flow motion. Ta plesalcem in ostalim ljudem pomaga do boljšega zavedanja telesa. Poleg  tega se aktivno ukvarjam s plesom na zračni tkanini, vrvi, letečem drogu (fly pole) in spiralu. S cirkusantko Dano Avguštin ustvarjava cirkuške predstave s katerimi nastopava na različnih festivalih po Sloveniji in tujini. 

Več o Tjaši

Špela Koren

Sodobni ples

Ples me je osvojil v drugem razredu osnovne šole, ko sem se v Blejskem plesnem studiu 10 let učila  različnih stilov: od jazz baleta, baleta, showdanca, hip-hopa, flamenka in stepa. V prehodu iz srednje šole na fakulteto, pa so me vedno bolj mikale odrske deske in ples kot izrazno sredstvo. Tako sem se spoznala z mojo največjo ljubeznijo sodobnim plesom, ki sem ga naslednjih deset let odkrivala pod okriljem plesne pedagoginje Vite Osojnik v plesni skupini Mana. Ustvarile smo 5 samostojnih plesno-gledaliških predstav. Svoje znanje sem izpopolnjevala na različnih delavnicah v tujini in Sloveniji. ( London, Dunaj itd. )Pri 20 letih sem začela poučevati tehnike sodobnega plesa. Te poučujem še danes.  Vseeno, sem leta 2010, z rojstvom sina postavila družino na prvo mesto, a sem kmalu ugotovila, da brez plesa in poučevanja težko kvalitetno živim. V zadnjem času pa me zanima predvsem raziskovanje in povezovanje različnih plesnih tehnik in zračnih elementov.

Tamara Dobravec

Joga

Sem mednarodno certificirana učiteljica joge in meditacije, ki v svojem načinu življenja združuje ljubezen do potovanj, narave in joge. Tako kot z radovednostjo rada raziskujem nepoznane dežele na potovanjih, tudi skozi gib in dih iščem ter spoznavam svobodo in prostor v sebi. Z jogo sem se začela ukvarjati leta 2013, takrat mi je joga predstavljala predvsem fizično vadbo. Kmalu pa so se želje po znanju in razumevanju te prakse poglobile in po dveh letih redne vadbe sem se udeležila 200 urnega učiteljskega tečaja Hatha joge in meditacije v studiu Yogdham v Rishikeshu v Indiji. Zanimati so me začeli dinamični stili joge in leta 2017 sem zaključila še 300 urno usposabljanje za učitelja joge v Agniyoga studiu v Ljubljani s poudarkom na Hatha in Vinyasa/Flow jogi. Trenutno poučujem Hatha in Vinjasa jogo v Bohinju in okolici. Več o tem na povezavi: Go Yoga. V zadnjem času vse več pozornosti posvečam čuječnosti, raziskovanju dihanja in kako ljudem skozi prakso joge približati naravo.

proteini-si-logo-dark.png
Logo_new_small.png
  • YouTube
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

©2018 by Tjasa Dobravec. All rights reserved.